Værd at vide om gulve

14 april 2021
Maya Hindsberg

Gulve er en del af alle boliger, og derfor er det også en af de ting, der bliver slidt mest og skal have kærlighed. For selvom træ er et fantastisk materiale, så holder det ikke evigt, slet ikke, hvis det ikke har fået en efterbehandling. Det bedste du kan gøre, hvis skaden er sket, og dit gulv ser træt og slidt ud, har fået ridser og hakker etc., er derfor at hyre nogle til at slibe dit gulv.

En gulvafslibning fjerner nemlig det øverste slidlag og dermed de fleste af de ridser, der er i gulvet. Hvis skaderne er mere omfattende, kan du være nødt til at skulle høvle gulvet, hvilket både slider mere og koster mere, så hellere gøre noget, før det kommer så langt. Heldigvis er der massere af firmaer derude som f.eks. gulvkanonen ApS, som gerne vil hjælpe dig med at få det flotteste gulv. Det er nemlig vigtigt, at det bliver gjort ordenligt, så du ikke skal bruge penge på at få det slebet i tide og utide. Det slider nemlig både på gulvet og på økonomien.

Kan du gøre det selv?

Det er muligt at slibe ens gulv selv ja, men det er ikke noget, du bare gør. Hvis du er usikker på dine evner som håndværker, eller bare ikke har tiden og tålmodigheden, så er det som regel en rigtig god ide at hyre nogen til at gøre det for dig. Hvis du gør det forkert, vil det nemlig blive endnu dyre og mere frustrerende at skulle hyre nogen til at fikse dine fejl.

Hvis du vælger at gøre det selv, så er du så heldig, at der findes massere af vejledninger på nettet, som kan hjælpe dig med, hvordan du betjener maskinen, og ikke mindst hvad du skal bruge. Maskinerne kan du leje hos et byggemarked eller en farvehandler.

Flere Nyheder