Vær omhyggelig med dit valg af hækkeklipper

21 marts 2022
Lotte_Hindsberg

editorial

Grundlæggende findes der tre forskellige typer af hækkeklippere. Den ene er en manuel hækkeklipper, som er god at have, hvis man har en særlig genstridig gren eller en meget lille hæk. De andre to er en elektrisk eller batteridrevet. Der er fordele og ulemper ved begge typer hækkeklipper.

En elektrisk hækkeklipper er lettere end en med batteri, men du skal samtidig klippe hæk med en ledning, som man nemt kan komme til at klippe over, endda flere gange. Ledningen skal være så lang at du kan komme rundt i hele haven. At den er let skal ikke undervurderes. Især ikke hvis du er kvinde. At klippe hæk er hårdt arbejde og jo tungere en hækkeklipper er jo mindre hæk kan du klippe, uden at få ondt i armene og skal holde pause. 

Makita hækkeklipper

En batteridrevet hækkeklipper

Den sidste type hækkeklipper er med batteri, det kan f.eks. være en Makita hækkeklipper. Fordelen ved en batteridrevet hækkeklipper er at du ikke skal bakse rundt med en lang ledning, så det er meget mere mobilt og nemt. Omvendt vil du have en hækkeklipper der er tungere og du skal huske at lade batteriet op. Det sidste har de fleste producenter taget højde for ved at det samme batteri kan bruges til flere haveredskaber, hvis det er i samme mærke.

Det betyder at du enten skal holde dig til et mærke og have fordelen ved at kunne bruge batteriet og oplader til flere redskaber. Alternativet er at have flere forskellige opladere og batterier liggende så skal findes og oplades inden de kan bruges.

Samt klassiskeren at den løber tør for batteri, lige som man er godt igang. Vælger du at købe det samme mærke så du får batterifordelen, så husk at vælge et der har et bredt produktsortiment. Der kan være mange penge at spare, ved ikke at skulle købe batteri og oplader hver gang.

Flere Nyheder