Tilkald en boligadvokat når du skal købe bolig

23 januar 2022
Astrid Pedersen

editorial

Står du for at skulle afslutte månedsvis af boligjagt, fordi du har fundet dit drømmehus eller lejligheden som opfylder alle dine ønsker? Så bør du slå koldt vand i blodet.

Alt for mange boligkøbere kommer hvert år galt af sted fordi de forhaster sig i forbindelse med køb af hus eller lejlighed. Enten kommer de til at sætte sig for dyrt i forhold til deres indtægter hvilket kan komme til at gøre rigtig ondt på pengepungen. Eller også giver de sig ikke tid til en grundig gennemlæsning af de dokumenter som vedrører deres måske fremtidige hjem.

Få en boligadvokat til at hjælpe med gennemlæsningen

Selv om du læser diverse referater, budgetter, regnskaber og øvrig dokumentation vedrørende boligen, ejendommen og den tilhørende bygning grundigt igennem er det desuden ikke sikkert at du ved hvad du skal kigge efter. Men det gør en boligadvokat.

image

En dygtig og erfaren boligadvokat, som har beskæftiget sig med privat bolig handel i mange år, vil nemt kunne identificere eventuelle faldgruber i forbindelse med køb af boligen. Det kan for eksempel være at ejendommen er behæftet med tvivlsomme lån, hvilket vil fremgå af regnskaberne. Det kan også være at der er planlagt fremtidige projekter i ejendommen, for eksempel nyt tag eller en renovering af facaden.

Dette vil fremgå af budgetterne samt af referater fra bestyrelses møder eller generalforsamlinger. Og endelig vil en gennemgang af lokal planerne for området omkring dit nye hus kunne afsløre planer om anlæg eller bebyggelse tæt på boligen hvilket kan forringe dennes herligheds værdi.

Lad boligadvokaten hjælpe med papir arbejdet

Foruden rådgivning om køb af bolig kan din boligadvokat også hjælpe dig med forskellige opgaver så snart din beslutning om et køb er endelig – for eksempel tinglysning af skødet. Du kan læse meget mere, og finde en dygtig og billig boligadvokat, på eBoligadvokat.dk

Flere Nyheder