Tænk på farvernes symbolik når du vælger farver

09 februar 2022
Niels Geckler

editorial

Tænk farvernes symbolik med, når du vælger farver til din bolig. På malerhvidovre.dk finder du dygtige fagfolk, der kan male væggene for dig.

Der er megen symbolik bundet til de forskellige farver. Det er i høj grad præget af billedkunstnernes brug af farver og hænger i nogen grad sammen med kulturen, således at de samme farver kan have forskellige betydninger og undertoner forskellige steder i verden. For eksempel blev der omkring år 1200 opstillet regler af paven i Rom for brugen af farver i kirkerne, og det har siden været en rettesnor i de vesterlandske kirker.

Der har gennem tiden været lavet mange forskellige klassificeringer af farverne. De har taget udgangspunkt i matematikken, symbolikken, metafysik eller lysets brydning og bølgelængde. I bund og grund er farver blot lys med forskellig bølgelængde, som omsættes til signaler i hjernen, som vi har vedtaget at kalde for farver.

Farverne har hver deres betydning

Inden for psykologien arbejder man også med farvernes effekt på menneskets stemninger og velbefindende. For eksempel har grøn en beroligende effekt og det er den farve, som næstflest mennesker har som deres yndlingsfarve næst efter blå. Da grøn er den mest fremtrædende farve i naturen, i hvert fald på vore bredtegrader, er den ideel at bruge, når man indretter med farver. Vi er nemlig vant til at se den over alt omkring os og det ligger dybt i vores natur.

maler hvidovre

Den blå farve opfattes som seriøs, troværdig og pålidelig – måske er det derfor, at politibetjente, bankfolk og forsikringskonsulenter alle har lyseblå skjorter på ? I modsætning hertil er rød en farve fyldt af energi og spænding – en farve, der tiltrækker sig opmærksomhed og som ofte bruges i forbindelse med advarsler. Gul er en farve, der udstråler optimisme og fremgang og samtidig er den en opfordring til at tænke kreativt og konstruktivt.

Flere Nyheder