Loading...
gardiner

Sæt kulør på boligen med smukke gardiner

Savner du lidt liv i indretningen derhjemme? Har du vinduer, der af og til skal dækkes til? Hvis svaret er ja, så er det en god idé at gå ud og investere i nogle gardiner. Gardiner er måske noget der kan virke lidt old school for nogle, men faktisk er de utroligt anvendelige selv i dag. Der findes mange forskellige slags gardiner, som kommer i forskellige stoftyper, tykkelser, længder, farver og så videre.

Foruden at holde lys og nysgerrige blikke ude, så har gardiner den bonusfunktion, at de er lydabsorberende, så de giver bedre akustik i det rum, hvor de er placeret. Særligt lange gardiner, der går hele vejen fra gulv til lort kan i meget høj grad forbedre akustikken, sådan at det ikke runger så meget.

Forskellige materialer giver forskellige udtryk

Når du skal have nye gardiner, bør du tage stilling til, hvilket materiale du vælger at få dem syet i. De forskellige materialer har nemlig forskellige egenskaber og de giver også forskellige udtryk.

Eksempelvis kan gardiner i hør eller bomuld give en meget romantisk stemning, fordi det er naturlige materialer, som vi kender fra århundreder tilbage. Hvis man havde gardiner i 1800-tallet, så var de garanteret lavet af bomuld. Vælger du at få syet gardiner i hør eller bomuld, er det vigtigt at du forvasker stoffet inden. De to materialer krymper nemlig begge to relativt meget i vask.

Du kan også vælge mere, så at sige, eksotiske materialer, så som velour, satin, lyocell og andre mere atypiske og moderne materialer. Disse giver mere et statement, end hvis du vælger mere klassiske, naturlige materialer. Velour og satin har begge den effekt at de giver noget spil i lyset og at de skinner smukt, fordi de har en delvist blank overflade. Lyocell eller lignende materialer som viskose har høj vægt og draperer smukt.

Du kan købe gardiner her: https://www.linenme.dk/hoergardiner.