Sådan vælger du den rette biopejs

23 november 2021
emilie_jacobsen

editorial

En biopejs er en god mulighed for dig, der gerne vil hygge dig med at se på åben ild, men som ikke ønsker at have en skorsten. Har du bestemt dig for, at det er det rigtige for dig at få sådan en, tænker du måske nu over, hvilken der så vil være den rette for dig at vælge. 

Det kommer vi ind på her. Vi er blevet inspireret af bio-pejs.dk. De har et stort udvalg af biopejs til væg og ved derfor meget om, hvordan du finder den helt rette biopejs til din bolig. 

1. Hvor stor skal den være? 

Først og fremmest er det en god ide, at du tænker over, hvor stor din biopejs skal være. Det komme selvfølgelig blandt andet an på, hvor stor en pejs du har plads til, der hvor den skal hænge. Der skal være noget friplads rundt om den, det kan derfor give nogle begrænsninger i forhold til størrelsen. 

image

2. Skal der være en eller to flammer? 

Har du plads til en forholdsvis lang biopejs, kan du overveje, om der skal være en eller to flammer i den. To flammer kan se meget smukt ud og giver jo noget ekstra lys og varme. Hvis du går efter det klassiske pejselook, vil det dog se mærkeligt ud, når der er to flammer ved siden af hinanden. 

3. Hvilken farve skal den have? 

Endelig er det også en god ide, at du tænker over, hvilken farve din biopejs skal have. Du kan få rammerne i flere forskellige farver. Det handler derfor om, at du vælger den, der passer til din indretning. Det kan jo være meget forskelligt alt efter, hvilke farver du godt kan lide. Typisk kan du få biopejse i sort og metal. Nogle kan dog også fås i hvid. Har du en hvid væg, vil rammen derfor gå i et med den. 

Flere Nyheder