Sådan gør du din træterrasse klar til sommerens brug

02 januar 2020
Lotte_Hindsberg

En god og ordentlig vedligeholdelse af din træterrasse er med at forlænge dens levetid. På https://www.kun-terrasser.dk/ er det muligt at læse mere om forskellige former for terrasser. 

Uanset hvilken type terrasse du har valgt, er det en god ide at sætte et par dage af om efteråret til at gennemgå den og sikre dig, at den kan komme bedst muligt igennem den danske vinter. Det skal være et par dage, hvor der er lovet godt vejr, så din terrasse ikke bliver våd. Perioden maj-september er den årstid der anbefales, da der er størst mulighed for en periode uden regn og minimal fugtighed. 

Gå terrassen igennem

Start med at gå din terrasse igennem og tjek for råd og ligende. Er der løse skuer eller søm udskiftes de eller skrues på plads. Det anbefales at terrassen gennemgås en gang om året. Rådne planker bør udskiftes med det samme, da du ellers kan risikere at komme til skade.

Derefter vaskes din træterrasse godt af og fjern gammel maling, sæbe og andre rester. Det anbefales ikke at bruge en trykspuler, da den er for hård ved træet. En børste og lidt knofedt er rigeligt. 

Nu står din træterrasse uden træbeskyttelse og det er vigtigt at den bliver beskyttet. Det er dog vigtigt at træet er tørt. Mål efter og sikre dig at træfugtigheden er max. 15 procent.  

Giv træterrassen træbeskyttelse

Din træterrasse skal have stået min. 6 timer og tørre, før du giver den træbeskyttelse.

Uanset om du giver din træterrasse olie eller en sæbebeskyttelse, er det vigtigt at du ikke spare på behandlingen og sørger for at træet bliver mættet. Træet skal dog hverken sejle i beskyttelse og der skal heller ikke ligge store plamager. Brug en bred pensel og vær opmærksom på at træenderne suger ekstra meget. Det kan være nødvendigt at give beskyttelse af flere omgange.

Flere Nyheder