Lån til istandsættelse af din bolig

21 juli 2020
Lotte_Hindsberg

Hvis man har et hjem med et gammelt køkken eller badeværelse, kan man låne penge til at istandsætte rummet. Det er de 2 rum det oftest koster mest at få renoveret og det er ofte til en pris, de fleste ikke har stående på en konto. Man kan i dag låne penge i en almindelig bank, men det er også muligt at tage et online lån.

Mange håndværkere og butikker, der sælger køkken og badeværelsesudstyr har også finansieringsmuligheder. De har typisk lavet en aftale med en online bank. Du kan læse mere om istandsættelseslån her https://ikanobank.dk/laan/istandsaettelsen.

Det vigtige budget

Når du har fået et tilbud på hvad dit nye badeværelse eller køkken vil komme til at koste at blive istandsat eller udskiftet, er det næste skridt at se om der er luft i budgettet til at betale lånet af. 

For at finde ud af det bør du lægge et budget. Find ud af hvad du har af indtægter og udgifter. Forskellen er i princippet det du kan afbetale på dit nyt lån. Har du flere lån er det en god ide at undersøge om det kan betale sig at låne så de andre lån kan blive betalt ud. Det er som udgangspunkt billigere at have et stort lån end flere små. Det vil derfor enten give dig luft i budgettet eller du kan afbetale et større beløb og derfor hurtigere blive færdig med lånet og spare penge på renterne.

Uanset hvad du vælger er det vigtigt at der i dit budget er luft til uforudsete udgifter. Har du et meget stramt budget over en længere periode, gør du dig selv sårbar i forhold til at kunne overholde dine økonomiske forpligtigelser. Det er meget få mennesker der trives ved at have et budget, hvor der ikke er mulighed for at gå ud og få en øl en gang i mellem.

Flere Nyheder