Kan en gartner arbejde i al slags vejr?

27 juni 2019
Anders Lundtang Hansen
Kan en gartner arbejde i al slags vejr?

Du ved måske godt, hvad en gartner render og laver, for bare man hører ordet, så tænker man på en person, der fiser rundt udendørs med handsker på, en grensaks i hånden og en plante i den anden, mens vedkommende skal til at bukke sig i sine overalls og skærmer for solen med sin hat.

Dette er et idyllisk billede, men det lyder næsten så meget af noget fra Morten Korchs hoved, og de fleste af os ved jo godt, at vejret altid var bedre i bøgerne og på film, og selvom sommeren kan være smuk i Danmark, så er den også kortvarig.

Meningen med dette udlæg er ganske enkelt, at det er begrænset, hvor meget decideret godt vejr der kan være i Danmark til, at det er helt optimale forhold for en gartner at arbejde i.

Men faktisk behøver solskin og varme temperaturer ikke at være de mest fordelagtige forhold for en gartner at arbejde i.

Mange kontormennesker kigger misundelsesværdigt ud på folk, der arbejde udenfor, mens man sidder indenfor bag skrivebordet. Lad os sige, det sker i Herning, så man kigger på en gartner i Herning udenfor, mens man selv befinder sig i en kontorbygning og arbejder.

Jo, man savner da at komme udenfor, men tænk lige på, at du nok har aircondition og ikke er ved at dø af hedeslag.

En gartner skal her huske at drikke rigeligt med væske, men vedkommende skal stadigvæk arbejde fysisk meget, blive beskidt og være under solen konstant – og det kan blive ulideligt i længden.

Derfor er de bedste forhold faktisk rolig vejr under fornuftige temperaturer, for er det øsende regnvejr og blæst, kan det sætte en stopper for et veludført gartnerarbejde.

Men som udgangspunkt kan gartneren godt arbejde igennem i mange forskellige slags vejrtyper, så gartneren må tilpasse sig vejrforholdene, når nu det omvendte ikke kan lade sig gøre.

Flere Nyheder