Hvad er en luft til luft varmepumpe?

02 februar 2020
Astrid Pedersen

En luft til luft varmepumpe er en varmepumpe, som benytter sig af temperaturforskellen på det indendørs og det udendørs klima til at generere varme. Ved hjælp af udnyttelse af denne dynamik skabes energi, som omdannes til varme. En luft til luft varmepumpe virker på den måde, at den puster varm luft rundt i rummet, samtidig med at den filtrere den luft, som allerede er i rummet.

På den måde slipper du for at lufte ud så ofte. Dette bidrager i sig selv positivt til dit varmeregnskab, idet du så ikke behøver at varme tilsvarende op. Samtidig får du et sundere og mere behageligt indeklima, idet din luft til luft varmepumpe filtrerer alle potentielt sygdomsfremkaldende mikroorganismer så som bakterier, vira og svampesporer fra via avancerede luft filtre.

Om sommeren kan du ”vende” din luft til luft varmepumpe således at den kan fungere som kølende air condition anlæg. Og så er en luft til luft varmepumpe langt mere energi effektiv end dine gamle elektriske radiatorer, hvilket betyder en stor besparelse på din elregning.

Hvad er en luft til vand varmepumpe?

En luft til luft varmepumpe primært anvendes som erstatning for elvarme i huse hvor der ikke er fyr eller tilslutning til fjernvarme, og derfor ikke er opsat vand radiatorer. Er dit hus i besiddelse af sådanne, og er du glad for dem, kan du i stedet vælge en luft til vand varmepumpe.

Med en luft til vand varmepumpe får du samme høje ydelse som – hvis ikke højere end – den, du får fra et olie, gas eller pille fyr. Dette betyder, at du på langt billigere og mere klima venlig vis kan opvarme såvel brugsvand som cirkulations vand. En luft til vand varmepumpe er langt mere driftsikker end et fyr, og skal ikke fyldes op med brændstof.

Du kan få hjælp til valg af varmepumpe på https://vhvvs.dk/ 

Flere Nyheder